Autot Saksasta yli kymmenen vuoden kokemuksella

Yhteystiedot

Kari Illmann
Postfach 601205
D-22212 Hamburg
+49 172 544 2321
kari.illmann@saksa-autot.com

Klaus Ide
(saksa ja englanti)
+49 173 945 4896 
klaus.ide@saksa-autot.com


Erilaisia kulkuneuvoja

Asuntoautot ja -vaunut

Asuntoautot ja asuntovaunut voi hakea Suomeen edullisesti Saksasta ja sen päälle EI TULE mitään Luxus-veroa tai ALV-maksuja, suoraan katsastukseen ja saat sen Suomen rekisteriin. Hinnat ovat OLEELLISESTI Suomen hintoja alemmat. Sinun EI usein kannata edes antaa vanhaa asuntovaunua vaihdossa käsirahana Suomen liikkeeseen, vaan ota yhteyttä ja sovi asiasta etukäteen. Vaikka Saksassa saat omasta käytetystä asuntovaunustasi vähemmän NIMELLISTÄ rahaa, niin kokonaiskauppa tulee olemaan Sinulle selvästi edullisempi, saat paremman uuden vaunun tai auton, kuin mitä Suomessa uskalsit edes toivoa!!!

Jos päätät tehdä kauppaa kuuman kesapäivän huippusesonkina, niin Sinulla on huonot kortit kädessäsi, käytä hieman malttia ja harkintaa, usein talvikuukausina ovat hinnat useita tuhansia euroja kesän huippusesonkia halvemmat.

Asuntoautojen lämmitys mietityttää usein ostajia. Kartoita tarkkaan asuntoautosi käyttötarkoitus, älä ylimitoita sitä.

Kaikki Suomessa kaupan olevat asuntoautot ovat aivan samoja, kuin Saksassa ja Keski-Euroopassa, jopa niiden lämmityslaitteen teho on lähes aina sama. Lämmityslaite on joko 3kW tai 6kW, useimmat toimivat kaasulla tai dieselpolttoaineella ja ne jakavat kuuman ilman jakoputkia myöten ympäri autoa, ns. keskuslämmityslaite. Yleisin on Truma-lämmityslaite, minkä etuna on lämmittämisen nopeus.

Mikäli viivyt pakkassäässä useita päiviä, saatat tarvita sen lisäksi vielä vesikeskuslämmityksen, se antaa syvälämpöä, sen haittapuolena on auttamaton hitaus. Vesikeskuslämmityslaite haukkaa hyötykuormaa autosta painonsa takia. Lähes joka autoon voidaan jälkiasentaa mitä erilaisempia lisälämmittimiä, jotka toimivat kaasulla, sähköllä 220v 50Hz tai diesel-polttoaineella. Keski-Euroopassa käytetään paljon asuntoautoja ja vaunuja talvisin Alpeilla ja siksi niiden pakkasenkestävyyteen ja lämpimyyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Ei siis pidä erehtyä luulemaan, että vain Suomessa asuntoauto joutuu koetukselle talvisäässä. Sveitsin Alpeilla voivat sääolosuhteet olla monesti Suomen oloja vaativimpia, pakkasta ja jäätävää viimaa. Myös Alpeilla ja ylämailla on ilmanpaineen takia joskus hankalaa saada kaasua ulos pullosta. Alpit eroaa Suomesta lähinnä vain siinä, että kylmä kausi on paljon lyhyempi, kuin Suomessa.

EU:ssa on sovittu, että jokaisessa maassa on asuntoautoissa ja vaunuissa kaasupaine 30 millibaaria. Laki astui voimaan 1.7. 1996 ja sen jälkeen tehtailta lähteneissä ajoneuvoissa on siis sama kaasupaine joka maassa, jopa Suomessa!

Saksassa on kaasulaitteet asianmukaisesti tarkastettava kahden vuoden välein ja kullanvärinen tarkastustarra ja keltainen kaasulaite-todistus ovat siitä merkkinä. Tämä näytetään auton/vaunun katsastuksen yhteydessä. Tarkista kaasulaitteet myös Suomessa kahden vuoden välein ja näytä siitä kertovaa todistusta auton katsastuksen yhteydessä, huolellisuus on turvallisuutta. Kaasu voi tappaa! Hanki myös kaasuhälytin ja häkähälytin vaunuun/asuntoautoon ja asennuta se oikein! Kouluttamaton henkilö saa ei saa kaasulaitteita korjata tai viritellä, kuolemanvaara!

Asuntoautot ja asuntovaunut ovat hinnaltaan sekä uusina, että käytettyinä Saksassa oleellisesti Suomea edullisempia. Jokainen voi säästää hakemalla sen Saksasta. Asuntoautoissa ja vaunuissa ei ole mitään Suomelle tyypillisiä veroluonteisia "rangaistusmaksuja" vaan sen saat rekisteröityä aivan yksinkertaisesti Suomeen.

Alan kauppiaat tietysti pelottelevat kaiken maailman kauhutarinoilla potentiaalisia asiakkaitaan, kuinka köpelösti voi käydä, jos omin päin lähtee ostosmatkalle. Juuri siksi ota yhteyttä ajoissa meihin, puhelinneuvonta ei maksa mitään!

Vuokraustoiminta

Voit vuokrata asuntoauton tai -vaunun Saksasta kauttamme hyvin edullisesti. Koko vuokrauskalusto on aina noin vuoden tai kaksi vanhaa, siistiä ja turvallista. Koska kalusto on melkein uutta, on kaikilla tehtaan takuut ja mahdollinen ongelma ratkaistaan takuun puitteissa ko. EU-maassa.

Asuntoauton vuokraus on suosittua, sen nouto-ja palautuspaikkana on aina Hampurin lähiympäristö. Minimivuokra-aika on viikko, lyhempikin aika käy, mutta veloitus on per viikko. Yli 7:n päivän vuokrausajalla ei ole kilometrikorvausta, autot ovat tehokkailla diesel-moottoreilla. Auto on palautettava aivan yhtä siistinä, kuin mitä se oli vuokra-ajan luovutushetkellä. Pesu- ja siivouslisä on helposti huomattava summa!

Varaa ajoissa ja samalla on sitova varausmaksu maksettava (600-800€) ja se jää vuokraamoon pantiksi, kunnes auto/vaunu on palautettu ja tarkastettu. Mikäli vaurioita on tai palautettava ajoneuvo vaatii siivousta/pesua, lyhennetään palautettavaa varausmaksua. Pienikin naarmu tai painautuma maksaa omavastuun verran, huomioi tämä !

Saksa on aivan ehdottoman tiukka maa ylimääräisille henkilöille, jos auton rekisteriotteessa lukee maksimi 5 henkilöä, estää poliisi matkan jatkumisen, jos henkilöitä onkin kuusi.

Pahoja kuolemankolareita sattuu autobaanalla rengasvaurioiden takia. Auton kokonaispainoa ei saa ylittää, jos rekisteriotteessa seisoo maks.paino 3500kg, niin se on myös käytännössä niin. Poliiseilla on vaaka mukana.
Ylipainoinen esim. 3600kg auto ei voi jatkaa matkaa,painoa on kevennettävä!
Liian painava auto rasittaa nopeassa autobaana-ajossa renkaita ja ne räjähtävät, asuntoauton tai vaunun hallinta on sellaisessa tilanteessa vaikeaa.

Asuntovaunun sisällä ei saa kuljettaa matkustajia ja aisapaino on syytä mitata siihen tarkoitukseen tehdyllä mittarilla. Vuokra-asuntovaunuissa ja autoissa on kaasupullo 11kg valmiina ja ruokailuvälineet,mutta omat vuodevaatteet tuot mukanasi.Vaunut kannattaa varata jo 4-5 kk ennen tarvetta. Talvisaikaan on Alpeille meno ilman lumiketjuja harkitsematonta, niiden ei tarvitse olla alla, vaan mukana!

Pyydä meiltä tarjousta asuntoauton tai -vaunun vuokraamisesta.

Asuntoautoissa ja vaunuissa ovat saksalaiset rekisterikilvet ja vakuutukset. Sesonkihinnat, kesän huippusesonki on helposti kaksinkertainen hintataso.
Etuna on säästää lauttamaksuissa.

Moottoripyörät, mopot ja skootterit

Käytetty ajoneuvo on sellainen, millä on matkamittarissa yli 6000km ja se on ollut rekisteröitynä käyttöön yli kuusi kuukautta. Moottoripyöriin kertyy hyvin vähän kilometrejä, vaikka teoreettinen ajokausi sään puolesta on pitkä. Perheessä on useampia autoja ja moottoripyöriä,liikenne on niin tiheää ja liikennevaloja paljon, jotta normaali pyöräilijä ei yksinkertaisesti ehdi ajaa vuodessa paljoa.

Vilkaise internet-tarjontaa vaikka www.mobile.de ja muista, keväällä ja kesällä pomppaavat moottoripyörien hinnat Saksassa yli 50% ja silloin ostat sellaisen lähes samaan hintaan Suomesta. Jobbarit ja kauppiaat tarvitsevat voittoa ja he toimivat pitkäjännitteisesti, ostavat myöhäis-syksyllä ja talvella pyörät halvalla varastoonsa ja myyvät ne korkealla hinnalla huippusesonkina. Moottoripyörien tarvikkeita ja varaosia jne. lähettää Suomeen halvalla firma nimeltään: www.louis.de

Kolaroitu auto

Usein on siitä liitteenä korjauslaskut ja osat, joista selviää vaurion laatu.
Usein alle 1500.- eur kolari on niin lievä, että auto voidaan siitä huolimatta ostaa. (Pelkkä lokasuojan maalaus maksaa helposti 500-1000.- eur)
Kolaroidun auton arvo on siksi halvempi, että auton turvalaitteet eivät ehkä toimisikaan mahdollisessa uudessa kolarissa tehtaan suunnittelemalla tavalla. Harkitse tarkkaan, kelpaako vakavasti kolaroitu auto sinulle! Meillä on auton maalipinnan paksuusmittari, sillä saadaan jälkimaalaukset selville.
Pettymykset käytetyn auton ostossa on avioeroriitojen jälkeen yleisin oikeukeuslaitosten työllistäjä. Menetät oikeutesi, jos ryhdyt ominpäin korjailemaan autoa, tai viet sen korjaamoon, ottamatta ensiksi yhteyttä myyjäliikkeeseen. Usein liike vaatii nähdä auton, tai rikkinäiset osat, ettet ole lähettänyt heille kaverin auton osia tms.

Paluumuuttoauto

Henkilö, joka on asunut virallisesti Suomen rajojen ulkopuolella yli 12 kk saa paluumuuttajana tuoda mukanaan henkilöauton, täysin ilman veroluonteisia maksuja.

Auton on oltava hänen omassa käytössään vähintään 6kk. Ulkomailla oleskelu ei saa olla edes osittain opiskelua. Auton ei tarvitse olla uusi, koska silloin hän häviää taloudellisesti eniten. Suosittuja ovat olleet noin kaksi vuotta vanhat Audit, BMW:t ja Mersut, Porschet, koska kaksi vuotta vanhoina niillä on ajettu 30,000km ja hinta uuteen vastaavaan autoon on tipahtanut 50%! Käytetty saksalainen laatumerkki myös säilyttää arvonsa, eli käytettynä ostetusta saa usein omansa pois.
Lisätietoja www.ake.fi

Museoauto

Museoautoksi luokitellaan ajoneuvo, jonka valmistuksesta on kulunut yli 30 vuotta.

Saksan luokitukset museoautolle ovat:
Luokka 1: Harvinaisen huippukuntoinen, alkuperäisessä maalissa ja autolla on ajettu hyvin vähän, harvinaisuus!
Luokka 2: Ajokunnossa oleva, lievästi ruostevaurioinen, ehkä pikkuvikaa. Peltitöitä on voitu tehdä, mutta asiantuntevasti.
Luokka 3: Ruostunut auto, korjattavissa. Moottori ja tekniikka toimii, ajokuntoinen, mutta vaatii työtä.
Luokka 4: Kantavissa osissa ruostetta, alkuperäiset osat tallella, ei ajokuntoinen. Suurella rahalla ja runsaalla työllä auton saa vielä pelastettua.
Luokka 5: Auton kunnostaminen ei maksa vaivaa, osia puuttuu, runsaasti ruostetta. Lähinnä ehkä joitakin varaosia voi ottaa talteen.

Museoauton alkuperäistä muotoa ja olemusta ei saa muuttaa,tällöin sen arvo säilyy.

USA:n museoautot: Usein täydellisiä huijauksia, lasikuitua ja pahvia, eikä oikein muuta alkuperäistä löydy koko autosta, kuin ehkä moottori ja vaihteisto. Tutki auto magneetilla aina ennen ostoa, usein ruosteen päälle vaan kylmästi vedetty lasikuitumassaa ja pakkelia. Mittaa myös auto, joskus auto on 5-10mm isompi kuin original,koska original oli lasikuitumuottina ja sillä tehdään näitä "harvinaisuuksia".
USA:sta auton osto sisältää paljon monenlaisia riskejä.

Auton osto tulematta itse paikalle

Suomessa on satoja autohakufirmoja,´jotka kohtuullisella korvauksella hakevat sinulle auton/moottoripyörän Saksasta. Usein joudut silloin ostamaan "sikaa säkissä", vaikka auton hakija olisi luotettava. Et myöskään silloin näe muita vaihtoehtoja, Internet on hauska apuväline, mutta kaupan päättämiseen aivan liian epämääräinen.

Mieti kaksi kertaa, haluatko ostaa käytettyä tavaraa välifirmojen kautta !
Usein sinisilmäistä touhua, pelkäätkö matkustaa Suomen ulkopuolelle?

Voit myös itse etsiskellä Internetistä kiinnostavia kohteita ja pyytää meitä TUTKIMAAN auto. Katsomme auton ja paperit läpi, annamme puhelimitse sinulle raportin autosta, papereista ja myyjästä. Otamme myös runsasta kuvamateriaalia, jopa voit pyytää valokuvaamista esim. Takaluukun matto pois jne. Kuvaamme kaikki ja annamme sinulle PUOLUEETTOMAN raportin, sillä meille on samantekevää, ostatko sen vai et - maksat meille vain tästä työstä! Kuulet itse moottorin äänen, kokeilemme vaihteistoa, katsomme huoltokirjaa. Voit myös itse etukäteen tai kun me olemme paikan päällä tinkiä kohteen hintaa. Saat meiltä aina runsaasti kuvamateriaalia ja tiedät tarkalleen, mitä ostat. Jos kohteessa tai myyjässä herää meille pienikin
epäilys, kerromme sen sinulle. Kokemuksemme on SAKSAN autokaupoissa yli 10v ajalta.

Katsontapalvelu maksaa Suur-Hampurin alueella 100.- eur, muut kaupungit sovi etukäteen. HUOM! Emme ole palokunta,emme kykene aina jättämään muita töitä ja ajamaan salamana kohteesi luo.

Parasta on aina itse tulla paikan päälle,mutta jos olet estynyt, lähetä kaverisi tms. Mikään ei voita omin silmin katsomista!

Varsin vastahakoisesti etsimme ja lähetämme sinulle Suomeen käytetyn auton, mitä et ole itse näkemässä, valitsemassa. Pettymys on yleinen tunne.
Uusissa asuntoautoissa, vaunuissa ja koneissa, kuorma-autoissa ei ole riskiä, UUSI ON AINA UUSI!!!

 
 
   
  ©JPY